To Travel.gr, το ταξιδιωτικό site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, και το Πρώτο Θέμα διοργανώνουν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πρώτο μεγάλο και καινοτόμο συνέδριο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τον Τουρισμό με τίτλο Greece Talks.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ξεδιπλωθούν οι αρετές της χώρας σε κάθε τομέα που συνδέεται με το Ταξίδι και τον Τουρισμό καθώς και:

• να επισημάνει τη σημασία του Τουρισμού στην Εθνική Οικονομία, αλλά και την στρατηγική της οικονομικής πολιτικής με στόχο την επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους που συνδέονται με την βιομηχανία της Φιλοξενίας.

• να ανοίξει για πρώτη φορά συζητήσεις σχετικά με την εικόνα της νέας Ελλάδας στο εξωτερικό

• να παρουσιάσει ανθρώπους, ιδέες και case-studies που αναδεικνύουν τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή

• να εμβαθύνει σε καίρια ζητήματα και διλήμματα των καιρών στην πορεία της χώρας προς το μέλλον

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude», ενώ τιμήθηκε για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Εν συνεχεία, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και έπειτα, στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ διατέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έλαβε τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως «Global Leader for Tomorrow». Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών και επανεκλέχθηκε το 2009, 2012 και 2015. Έχει επισκεφθεί περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2023.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση αειφόρων τουριστικών και οικιστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. Η ΤΕΜΕΣ είναι ο φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Ο Όμιλος αναπτύσσει επίσης έναν νέο προορισμό πόλης στην Αθήνα, καθώς και δύο ξενοδοχεία και οικιστικά συγκροτήματα στο The Ellinikon. Είναι μέλος του Δ.Σ. της AEGEAN και του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και μέλος του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “The Hellenic Initiative”. Eίναι απόφοιτος της Ecole Hôtelière de Lausanne.

Ευτύχιος Βασιλάκης

O Ευτύχιος Βασιλάκης είναι Πρόεδρος της AEGEAN και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas S.A.
Είναι μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT και της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών TEMES, ενώ μετέχει στα διοικητικά συμβούλια και άλλων μεγαλύτερων και μικρότερων εταιρειών.
Έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, του Ομίλου FOURLIS και της εταιρίας ΤΙΤΑΝ.
Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕB). Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένας εκ των ιδρυτών της «Marketing Greece», αλλά και της σύμπραξης για την τουριστική και πολιτιστική προώθηση της Αθήνας «This is Athens».
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Yale University (1988) και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Columbia Business School of New York (1991).

Οδυσσέας Αθανασίου

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, με πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέχει τη θέση του Chief Executive Officer στη LAMDA Development S.A. για περισσότερα από 15 χρόνια. Στην 9ετή καριέρα του στις Η.Π.Α., εργάστηκε στην Ernst & Young και την Emerson Electric. Έχει διατελέσει CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βαrilla, με έδρα το Παρίσι, CFO στη Diageo  Ηub Ελλάδας-Τουρκίας και CFO Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin. Ο κ. Αθανασίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece και διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
Ευτύχιος Βασιλάκης
Οδυσσέας Αθανασίου

Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1965. Δικηγόρος.
Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής από το 1994 έως το 2007. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι βουλευτής (2007-2019 βουλευτής στη Β’ Αθηνών και 2019 έως σήμερα βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών).
Έχει υπηρετήσει ως υπουργός στα ακόλουθα υπουργεία: Μεταφορών και Επικοινωνιών (2007-2009), Ανάπτυξης (2009), Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2012-2013), Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2013-2014), Περιβάλλοντος και Ενέργειας (2019-2021) και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (2021-2023).

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Διετέλεσε υπουργός Τουρισμού (2012-2015). Η κ. Κεφαλογιάννη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, το 2007 στο Ρέθυμνο. Επανεξελέγη το 2009.
Εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών τον Μάιο/Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο/Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997), κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: Master of Laws (LL.M) από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων (1998) και GMAP στις Διεθνείς Σχέσεις από το The Fletcher School of Law and Diplomacy, του Tufts University, Βοστώνη (2006).
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1999. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ 2004-2006, διετέλεσε νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό ζήτημα». Έχει διατελέσει επικεφαλής της αντιπροσωπείας του
Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.) και πρέσβειρα του ελληνικού κοινοβουλίου στο "Women Political Leaders" (WPL).
Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του «Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη

Στην πρώτη γραμμή της Grecotel, της κορυφαίας αλυσίδας ξενοδοχείων της Ελλάδας, βρίσκεται η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη. Η ηγεσία της έχει εδραιώσει την Grecotel με 40 μονάδες στις πιο επιθυμητές τοποθεσίες της χώρας, αναδεικνύοντας την ομορφιά και φιλοξενία της Ελλάδας.
Η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη έχει πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη μοναδικών τουριστικών προϊόντων και εμβληματικών ξενοδοχείων, κερδίζοντας εκατοντάδες διεθνή βραβεία και ενισχύοντας την παγκόσμια επιρροή της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Η Grecotel εξελίσσεται διαρκώς, με το πιο πρόσφατο επίτευγμα της, το The Dolli at Acropolis, να αποτελεί ένα φάρο πολυτέλειας στην Αθήνα. Ο Όμιλος υποστηρίζει ενεργά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Αειφορία, συνδέοντας τα ξενοδοχεία με την τοπική γεωργία και παράγοντας βιολογικά προϊόντα στο Agreco Farms.
Απόφοιτη του LSE, η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη συνδυάζει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με τους ρόλους της ως συζύγου και μητέρας.

Βασίλειος Ε. Ψάλτης

Ο Βασίλειος Ε. Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου St. Gallen στην Ελβετία με ειδίκευση στην Τραπεζική. Κατείχε ανώτερες θέσεις στη μονάδα Επενδυτικής Τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο και διετέλεσε Αναπληρωτής (εκτελών χρέη) CFO στην Εμπορική Τράπεζα.
Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου και το 2012 Γενικός Διευθυντής, θέσεις από τις οποίες συνέβαλε σημαντικά στην άντληση κεφαλαίων και στη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Alpha Bank με τη συμμετοχή ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενισχύοντας τη θέση της Τράπεζας.
Από τον Νοέμβριο του 2018 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και από τον Ιανουάριο του 2019 Διευθύνων Σύμβουλος.
Το 2019 εξελέγη ως μέλος του Institut International d' Études Bancaires (IIEB). Από τον Ιούλιο του 2021 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Tον Οκτώβριο του 2021 εξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Κωστής Χατζηδάκης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη
Βασίλειος Ε. Ψάλτης

Γιάννης Ρέτσος

Ο Γιάννης Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το CORNELL University στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο Hospitality Real Estate Finance. Είναι ο CEO και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας “Electra Hotels & Resorts”, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο και στην Κεφαλλονιά.
Ο Γιάννης Ρέτσος είναι από τον Μάρτιο του 2020 μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και από το Φεβρουάριο του 2020 μέλος Δ.Σ. του Ι.Ο.Β.Ε. Διετέλεσε Πρόεδρος του “Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων” (Σ.Ε.Τ.Ε.) και της “Marketing Greece S.A.”, από το Μάιο του 2017 έως το Μάιο του 2023. Από το 2011-2017 διετέλεσε Πρόεδρος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων” (Π.Ο.Ξ.) και από το 2009-2012 Πρόεδρος της “Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού”.

Βασιλική Μαυροκεφάλου

Η Βασιλική Μαυροκεφάλου είναι η Director Market Management Lodging για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Ανατολική Αδριατική στον όμιλο Expedia. Έχει πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του τουρισμού και της τεχνολογίας σε διάφορους ρόλους. Εργάστηκε ως Global Head of Distribution & Operations για την Tink Labs, μία IoT λύση για τα ξενοδοχεία, ως Γενική Διευθύντρια στην Digital Ecosystems, εταιρία ψηφιακού μάρκετινγκ και ως Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα. Πριν από αυτό εργάστηκε επίσης ως Director Market Management για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία στον όμιλο Expedia. Η Βασιλική Μαυροκεφάλου δίνει διαλέξεις για Marketing Communications και Digital Marketing και συμμετέχει σε προγράμματα mentoring για startups στον χώρο του τουρισμού και της τεχνολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Digital Marketing από το Πανεπιστήμιο του Plymouth και μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Raul Levis

Με περισσότερο από δύο δεκαετίες εμπειρίας, ο Raul Levis ηγείται στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας και διακρίνεται από το πάθος του για τα ταξίδια και τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών. O Γενικός Διευθυντής του Mandarin Oriental, Costa Navarino, έχει επιδείξει μία εντυπωσιακή πορεία επαγγελματικής εξέλιξης, έχοντας εργαστεί από το Λονδίνο και το Μαϊάμι έως το Τόκιο και τη Βαρκελώνη. Με γνώμονα στο αποτέλεσμα, έχει επιτύχει το opening επτά πολυτελών ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένου του Mandarin Oriental, Costa Navarino, καθώς και το rebranding ενός άλλου, κάθε ένα σε διαφορετικό πολιτιστικό και απαιτητικό περιβάλλον.
Ο σεβασμός του προς την εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) αποτελεί απόδειξη του ηθικού ηγετικού προφίλ του στον χώρο της φιλοξενίας. Η συμμετοχή του στο “Terry Fox Runs” στο Four Seasons αποδεικνύει τη δέσμευσή του στο κοινωνικό αποτύπωμα. Στη Mandarin Oriental η συμβολή του είναι εξίσου σημαντική εισάγοντας πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που συνδυάζουν πρακτικές οικολογικής συνείδησης με τον χαρακτήρα της πολυτελούς φιλοξενίας.
Διατηρώντας ηγετικό ρόλο, ο Raul Levis επιδιώκει τη στρατηγική επιχειρηματική οξυδέρκεια, την ανάπτυξη ταλέντων και την προώθηση προόδου με ταπεινότητα. Διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο με στρατηγικές συνεργασίες, το οποίο έχει αποδειχθεί χρήσιμο για την επίτευξη οργανωτικών στόχων.
Τον Δεκέμβριο του 2020 απέκτησε το Executive MBA από το IE Business School, γνωστό για την εστίασή του στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ευελιξία. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τον Raul Levis έναν από τους ηγέτες στο εξελισσόμενο τοπίο της πολυτελούς φιλοξενίας.

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Σταύρος Αρναουτάκης γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Είναι οικονομολόγος. Από το 1981 έως το 1991 ήταν στέλεχος ιδιωτικής επιχείρησης. Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Αρχανών. Διατελεί δήμαρχος έως και το 2004 και αφού οι συνδημότες του τον επανεξέλεξαν για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Ως δήμαρχος ξεκίνησε την εφαρμογή ενός σχεδίου ανάπτυξης, η φιλοσοφία του οποίου βασίζονταν στην στενή συνεργασία των τοπικών αρχών και φορέων και στην αποτελεσματική χρήση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής. Επί θητείας του, οι Αρχάνες κατακτούν το 2ο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Integrated and Sustainable Development of Exceptional Quality» το 2000 και το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό «Τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο» το 2002.
Από το 1991 έως το 2004, διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηρακλείου Α.Ε. Από τη θέση αυτή, διαχειρίστηκε την εφαρμογή πολλών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Με δική του πρωτοβουλία, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου γίνεται η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία στην Ελλάδα που απέκτησε δικό της γραφείο στις Βρυξέλλες με στόχο την καλύτερη διεκδίκηση και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  Το 2004, εξελέγη ευρωβουλευτής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από το 2004 μέχρι το 2009, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Επιτροπής Αλιείας καθώς και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Στις εθνικές εκλογές του 2009, εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Περιφερειάρχης Κρήτης και επανεξελέγη το 2014, 2019 και 2023. Είναι μέλος του Δ.Σ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), μέλος του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) και τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ). 

Γιάννης Ρέτσος
Βασιλική Μαυροκεφάλου
Raul Levis
Σταύρος Αρναουτάκης

Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου

Η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου είναι Δρ. Αρχαιολογίας, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα.
Σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Κλασική Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2002 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με υψηλή βαθμολογία. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά γερμανικά.
Το 2016, το έργο της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας (Αρκαδία), το οποίο συντόνισε η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, έλαβε ειδική τιμητική διάκριση από το European Museum Forum, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σήμερα είναι Διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού Προγράμματος Ανασκαφής και Έρευνας του Λυκαίου Όρους, στην Αρκαδία. Ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δίδαξε επί σειρά ετών τα μαθήματα της Κλασικής Αρχαιολογίας και της Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στις 4 Ιανουαρίου 2021 η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου διορίστηκε Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών και στις 19 Απριλίου 2023 Γενική Διευθύντρια του ίδιου Μουσείου. Έχει δημιουργήσει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με μουσεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο και έχει οργανώσει δύο περιοδικές εκθέσεις.
Από τον Μάιο του 2023 κατέχει τον τίτλο της "Διεθνούς Συμβούλου" του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας.
Η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη Α' Τάξης του Τάγματος του Λέοντα της Φινλανδίας για τις υπηρεσίες της προς τον φινλανδικό λαό.

Eike Schmidt

Ο Eike Schmidt ξεκίνησε την καριέρα του ως επιμελητής και στη συνέχεια ως διευθυντής, το 2001 στην Εθνική Γκαλερί της Τέχνης στην Ουάσινγκτον, για να μετακινηθεί στη συνέχεια στο J. Paul Getty Museum στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, διορίστηκε Διευθυντής του Τμήματος Γλυπτικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Υφασμάτων στο Ινστιτούτο Τεχνών της Μινεάπολης.
Το 2008 και το 2009 διορίστηκε Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Γλυπτικής στο Sotheby's στο Λονδίνο. Υπήρξε επίσης μέλος της επιτροπής της έκθεσης τέχνης και αντικών TEFAF στο Μάαστριχτ.
Το 2013, στην Ιταλία, συν-διοργάνωσε την πρωτοποριακή έκθεση "Diaphanous Passions: Baroque Ivories from the Courts of Europe" στο Palazzo Pitti της Φλωρεντίας, η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο στον τομέα μελέτης του. Το 2015 διορίστηκε Διευθυντής της Γκαλερί Uffizi.
Ανάμεσα στα βραβεία που έχει λάβει, περιλαμβάνεται το Excellency Award από το Ίδρυμα για την Ιταλική Τέχνη και τον Πολιτισμό στη Νέα Υόρκη το 2017.
Το 2018, ο Schmidt μπήκε στη λίστα με τους 10 Καλύτερους Διευθυντές Μουσείων παγκοσμίως.
Παράλληλα, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην επιστημονική έρευνα, με περίπου 200 βιβλία και άρθρα που φέρουν το όνομά του μέχρι σήμερα.

Ελευθερία Ντεκώ

Η Ελευθερία Ντεκώ, ιδρύτρια της Elefheria Deko & Associates-Lighting Design Studio, ηγείται στον χώρο του θεατρικού και αρχιτεκτονικού φωτισμού από το 1990, συνεισφέροντας με περισσότερα από 700 έργα παγκοσμίως. Οι καινοτόμοι σχεδιασμοί της έχουν φωτίσει δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας διακριθεί με πολλά βραβεία, ανάμεσα τους το τριπλό [d]arc Award βραβείο για το best of the best φωτισμό του 2020 παγκοσμίως για τον φωτισμό της Ακρόπολης, το βραβείο LIT το 2021 για το καλύτερο παγκόσμιο έργο φωτισμού, 22 muse awards, κ.α.
Σημαντική στιγμή στην καριέρα της, η συμμετοχή της ως Διευθύντριας και Σχεδιάστριας Φωτισμού των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 που της χάρισε το διεθνές βραβείο EMMY for outstanding lighting, καθιστώντας την πρώτη Ελληνίδα που λαμβάνει αυτήν την διάκριση.
Πρωτοπόρος του θεατρικού φωτισμού στην Ελλάδα, επηρέασε, δίδαξε και άλλαξε τα δεδομένα τοποθετώντας τον θεατρικό φωτισμό ισάξια στις άλλες τέχνες της θεατρικής πράξης.
Η διδακτική της εμπειρία στον φωτισμό διαρκεί πάνω από τρεις δεκαετίες, αρχίζοντας το 1990 στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ενώ από το 2005-2019 ως επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα θεάτρου του ΑΠΘ, εισήγαγε για πρώτη φορά τη διδασκαλία του θεατρικού φωτισμού στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Η Ελευθερία Ντεκώ συνεχίζει να μοιράζεται την εμπειρία της σε διεθνή συνέδρια και ομιλίες.

Βαγγέλης Μπόνιος

Το 2018, ο Βαγγέλης Μπόνιος ίδρυσε το Studio Bonarchi στην Αθήνα, αναδεικνύοντάς το σε φάρο της bespoke εσωτερικής διακόσμησης. Το studio, συνώνυμο της καινοτομίας και της προσωπικής καλαισθησίας, δημιουργεί χώρους που αιχμαλωτίζουν με τις περίτεχνες υφές και τις αρμονικές συνθέσεις τους, ενώ σέβονται την τοπική αρχιτεκτονική. 
Κάτοχος μεταπτυχιακού στην εσωτερική διακόσμηση υπό τη διδασκαλία της διεθνώς αναγνωρισμένης αρχιτεκτόνισσας Patricia Viel, ο Βαγγέλης Μπόνιος διαμόρφωσε το δημιουργικό του όραμα και όξυνε το αισθητικό του αισθητήριο μέσα από κορυφαία αρχιτεκτονικά έργα, όπως τα ξενοδοχεία Bulgari.
H θητεία του ως επικεφαλής σχεδιαστής στη «Zege Architects» συνδέθηκε με τη δημιουργία εμβληματικών ξενοδοχειακών χώρων όπως το «The Met Hotel» και το «Astir Palace Resort».  Το Studio Bonarchi κέρδισε την προσοχή του κοινού με τη σχεδίαση δύο εστιατορίων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αυτή η επιτυχία άνοιξε τον δρόμο για ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών κατοικιών, boutique και ξενοδοχείων, με αποκορύφωμα το διεθνώς αναγνωρισμένο «Kalesma» Resort στη Μύκονο. Το εγχείρημα του «Kalesma» διακρίθηκε για τη λεπτοφυή του πολυτέλεια και την υλιστική του δεξιοτεχνία, εξασφαλίζοντας το βραβείο για την καλύτερη σουίτα παγκοσμίως στα Ahead awards του 2022.
Στο έκτο έτος λειτουργίας του, το Studio Bonarchi υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του Βαγγέλη Μπόνιου συνεχίζει να εξελίσσεται. Το studio επεκτείνει την γκάμα του με επιλεγμένα έργα από την Ελλάδα έως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τα οποία αποτελούν την ενσάρκωση του οράματος του Μπόνιου για μια σχεδιαστική γλώσσα ποικιλόμορφη και λεπτολόγα ταυτόχρονα.

Θωμάς Δοξιάδης

Ο Θωμάς Δοξιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και το 1999 ίδρυσε το μελετητικό γραφείο doxiadis+, μια δυναμική ομάδα με πάθος για την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου. Το γραφείο ειδικεύεται στην Συμβίωση, την εναρμόνιση των ανθρώπινων δημιουργιών με το φυσικό περιβάλλον και την αειφορία. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, ενεργοποιείται στο masterplanning, τον συνολικό σχεδιασμό τοπίου-κτιρίου, τον τοπιακό σχεδιασμό, τις αστικές παρεμβάσεις, τον θεσμικό και χωροταξικό σχεδιασμό, το placemaking σε συνδυασμό με destination branding, και την αποκατάσταση του τοπίου.
Το γραφείο doxiadis+ ενεργοποιείται διεθνώς σε έργα ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Τα έργα της ομάδας έχουν αναγνωριστεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, όπως η αυτοτελής παρουσία στην Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, ολοσέλιδο άρθρο στο Financial Times, finalist στο International Landscape Rosa Barba prize, και το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διαμόρφωσης της εισόδου του νέου Μουσείου Ακρόπολης.
Ο ίδιος, ολοκλήρωσε της σπουδές του ως Αρχιτέκτονας στο Harvard University M. Arch (1998), Αρχιτέκτονας Τοπίου στο Harvard University MLA (1998) και B.A. Harvard University (1992). Στο παρελθόν έχει τελέσει Εντεταλμένος Λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και βοηθός Καθηγητή Harvard University Graduate School of Design. Εργάστηκε ως Διευθυντής Τομέα στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 (1999-2003) ενώ εκείνο το διάστημα ήταν επίσης Σύμβουλος Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (1999-2001).
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια της οποίας ασχολείται με θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικών και ιστορικών τοπίων, βιοποικιλότητας, και κλιματικής αλλαγής. Από το 2015 εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή, γνωστό πλέον ως AdaptInGR, και ιδιαίτερα στην προσαρμογή σε επίπεδο τοπίων.

Ανδρέας Ταπραντζής

Ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis, της ηγέτιδας εταιρίας στην αγορά ενοικίασης οχημάτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό, ευρύτατο δίκτυο σταθμών ενοικίασης, στόλο 55.000 οχημάτων, αξία ενεργητικού που προσεγγίζει το 1 δισ., ετήσια έσοδα άνω των €300 εκατ. και EBITDA της τάξεως των €150 εκατ.
Πριν από την τρέχουσα θέση του, υπήρξε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, υπεύθυνος για την αξιοποίηση όλων των υποδομών και της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που περιελάμβανε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, ξενοδοχεία και μεγάλες εκτάσεις γης, όπως το Ελληνικό και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Διαθέτει εκτεταμένη διοικητική εμπειρία άνω των 20 ετών σε πολλούς οικονομικούς κλάδους και επιχειρήσεις. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), από το 2005 έως το 2009. Τον Αύγουστο του 2008, κατά τη διάρκεια του 24ου Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου στη Γενεύη, εξελέγη Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου (POC) της Διεθνούς Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), ενός διακυβερνητικού οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, για την περίοδο 2008-2012. Από τον Ιανουάριο του 2010, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Υπηρεσιών και Δικτύου Λιανικής Τραπεζικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Δεκέμβριο του 2010, ανέλαβε καθήκοντα Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου της T Bank (θυγατρικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου). Από τον Ιούνιο του 2006 έως το Δεκέμβριο του 2011, υπήρξε επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε πολλές εταιρίες και οργανισμούς.
Ο Δρ. Ταπραντζής είναι Χημικός Μηχανικός με Διδακτορικό (PhD) στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI Systems) από το ΕΜΠ, καθώς και MBA και AMP από το INSEAD.

Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος

Ο Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος είναι ο ιδρυτής της DCarbon, μιας πρωτοπόρου συμβουλευτικής εταιρίας που έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.
Με εκτεταμένη εμπειρία σε μεγάλα και διεθνή έργα, ο Χαράλαμπος έχει συμμετάσχει σε προβεβλημένα εμπορικά, βιομηχανικά, τουριστικά και εκπαιδευτικά έργα,
συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της πλειοψηφίας των έργων LEED και WELL στην Ελλάδα, καθώς και σε έργα ESG, βαθμονόμησης χαρτοφυλακίων ακινήτων, διαμόρφωσης πλαισίων πράσινων ομολόγων και στρατηγικής απαλλαγής από εκπομπές άνθρακα για εταιρίες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Η παροχή υπηρεσιών βιωσιμότητας για τα
νοσοκομεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της δωρεάς στο ελληνικό κράτος, που σχεδιάστηκαν από το Renzo Piano Building Workshop συγκαταλέγονται στα
σημαντικότερα έργα στα οποία έχει συμμετάσχει.
Ο Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΕΜΠ) και κάτοχος MSc Environmental Design & Engineering (UCL). Επιπλέον, είναι κάτοχος όλων των σημαντικών πιστοποιήσεων βιωσιμότητας (LEED, BREEAM, WELL, EDGE, DGNB, Estidama) και από το 2020 είναι ο μοναδικός LEED Fellow στην Ελλάδα.

Αρης Βεζενές

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες, ο Άρης Βεζενές είναι ένας αντικομφορμιστής, αυτοδίδακτος σεφ, τεχνίτης του κρέατος και ιδρυτής της Green Garlic Management, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου καινοτόμου επενδυτικού ομίλου φιλοξενίας με έδρα την Αθήνα. Τα εστιατόρια Vezené, Birdman, Ekiben Kitchen και το Ikigai Market είναι τα brands στο χαρτοφυλάκιο της Green Garlic Management.
Θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος σεφ που έφερε το κίνημα του σύγχρονου bistronomy στην Ελλάδα το 2008, την Ανοιχτή Φωτιά και ήταν ο πρώτος που μίλησε για προέλευση, sustainability και whole animal butchery. 
Ο ίδιος και τα projects του έχουν εμφανιστεί σε εκδόσεις όπως το Michelin Guide, Worlds 50 Best, Financial Times London, Travel and Leisure, Condé Nast, GQ, Monocle, Esquire και Elle. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως Έλληνας πρεσβευτής της Krug Champagne, ως μέλος με ψήφο των World 50 Best, μέντορας της ελληνικής ομάδας για το San Pellegrino Young Chef Academy και προσκεκλημένος σεφ στο Master Chef για να παρουσιάσει τις ιδιότητες της πλήρους αξιοποίησης του κρέατος στο εστιατόριο.  
Σήμερα, απευθύνεται περιστασιακά στο ακαδημαϊκό και όχι μόνο κοινό, μιλώντας για θέματα όπως η μαγειρική κληρονομιά, η βιωσιμότητα, η επιχειρηματικότητα και η διαχείριση εστιατορίων. Μέσω του Embrace, μιας σειράς εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να συστήσουν ορισμένους από τους σημαντικότερους σεφ και γαστρονομικές προσωπικότητες του κόσμου, ο Άρης Βεζενές δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστεί η Ελλάδα και η νέα γενιά της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  

Γιάννης Καρακάσης

Ο Γιάννης Καρακάσης MW είναι Master of Wine και ζει στην Αθήνα. Γράφει, συμβουλεύει και εκπαιδεύει για το κρασί.
Δημιούργησε το ιστολόγιο www.karakasis.mw, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στην επικοινωνία του ελληνικού κρασιού στον κόσμο. Το 2019, ίδρυσε τα 50 Great Greek Wines Awards και το First Growth Wine School στην Κύπρο.
Ο Γιάννης Καρακάσης είναι σύμβουλος σε διάφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου The Wines of Santorini (που συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για τα βραβεία Andre Simon).

Βασίλης Κυρίτσης

Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1987 στην Αθήνα. Ως bartender, τα τελευταία 16 χρόνια έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο εμβληματικά μπαρ της Ελλάδας, όπως το Pere Ubu, το Eclipse, το Aperitif και το The Gin Joint» Στη συνέχεια, ωστόσο ο Βασίλης Κυρίτσης έγινε συνιδιοκτήτης του καταξιωμένου μπαρ The Clumsies και του νεοαφιχθέντος Line Athens.
Το 2012, ο κ. Κυρίτσης αναδείχθηκε Bartender της Χρονιάς στον διαγωνισμό Diageo World Class Greece, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η δέσμευσή του για συνεχή μάθηση φαίνεται από τη συμμετοχή του σε αμέτρητα σεμινάρια και εκπαιδευτικές συνεδρίες σε όλο τον κόσμο, όπου μαθαίνει από κορυφαίους ειδικούς στα οινοπνευματώδη.
Τα τελευταία 9 χρόνια, ο κ. Κυρίτσης υπήρξε βασικός παράγοντας της επιτυχίας του The Clumsies, το οποίο βρέθηκε στη λίστα των καλύτερων high volume bar στον κόσμο, το 2016, και το καλύτερο νέο διεθνές μπαρ στο Tales of the Cocktail το 2015. Επιπλέον, το The Clumsies βρίσκεται συνεχώς μεταξύ των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου, εξασφαλίζοντας θέση στην πρώτη δεκάδα για 9η συνεχόμενη χρονιά. Και το Line Athens όμως βρίσκεται στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ για το 2022.

Μιχάλης Παρεδράκος

Ο Μιχάλης Παρεδράκος είναι Communication and Brand Strategist με πείρα 18 χρόνων στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. 
Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρίες του κλάδου, όπως, μεταξύ άλλων, Ogilvy, Soho Square, Ambition DDB, MCCANN, Button, Trabaho, K2design, FAZE, ISOBAR, Mullen Lowe, Avakon+, JNL, MNM design, Ogilvy Albania και Hill+Knowlton Strategies. 
Έχει δημιουργήσει στρατηγικές για πολλά παγκόσμια και τοπικά brands, όπως η Cosmote - OTE, IKEA, Coca Cola Hellas  3E, ΔΕΗ, Sarantis Group, Rolco, Elpedison, Pricefox, MyZen Groupama, Interamerican κ.λπ. 
Το 2014, η ιστοσελίδα "The Planning Salon" τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 50 καλύτερους Strategic Planners στον κόσμο. Επιπλέον, το προσωπικό του blog, "The Curious Brain", θεωρείται ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, όσον αφορά θέματα στρατηγικής, διαφήμισης, έμπνευσης και trends. 
Ο Μιχάλης Παρεδράκος διδάσκει επίσης Στρατηγική Επικοινωνίας στο ECI - Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.  
Έχει σπουδάσει International Business Studies στο Πανεπιστήμιο του Brighton, International Business and Management Studies στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Management (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Essex. 
Σήμερα, ο Μιχάλης Παρεδράκος είναι μέλος της ομάδας της εταιρίας "Choose Strategic Communication Partner".

Κατερίνα Κατώπη

Η Κατερίνα Κατώπη αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στο πεδίο της συμβουλευτικής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, ενσωματώνοντας στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας μια παγκόσμια οπτική η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τις εμπειρίες της από τη Θεσσαλονίκη έως την Ιαπωνία.
Με ακαδημαϊκές γνώσεις στα πεδία των Μαθηματικών και των Οικονομικών, η Κατερίνα Κατώπη έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και σύμβουλος στον επενδυτικό κλάδο της Ελλάδας. Το ταξίδι για την Κατερίνα Κατώπη είναι προσωπικό πάθος αλλά και ο επαγγελματικός της καμβάς, οδηγώντας την σε πάνω από 110 χώρες, αν και η καρδιά της παραμένει σταθερή στα ελληνικά τοπία, τα οποία υποστηρίζει ένθερμα. Η συμβολή της στην προσέλκυση επώνυμων πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα, είναι, μεταξύ άλλων, εμφανής στη συνεργασία της με το Amanzoe και το One & Only Kea Island.
To πιο πρόσφατο εγχείρημά της είναι η υποστήριξη στην πρωτοποριακή αεροπορική εταιρεία Cycladic, που συνδέει τα ελληνικά νησιά. Είναι μια αναγνωρίσιμη «φωνή» σε ταξιδιωτικά φόρουμ, ενώ το φωτογραφικό της έργο, το οποίο αποθεώνει τα ελληνικά τοπία, έχει ενισχύσει εγχώριες και διεθνείς καμπάνιες.
Αφοσιωμένη στη συνεργασία της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υποστηρίζει τους νέους αθλητές και μοιράζεται την αγάπη της για τον μαραθώνιο, συχνά στο πλευρό παιδιών με αναπηρία. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά, ιαπωνικά ενώ κατέχει βασικές γνώσεις γαλλικών και ισπανικών, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης και της ευέλικτης πολιτισμικής της ταυτότητας.

Jeremy Jauncey

Ο Jeremy Jauncey, Βρετανός επιχειρηματίας και ταξιδιωτικός συγγραφέας, με σημαντική παρουσία στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό τομέα και 1,5 εκατομμύριo followers στο Instagram, αναγνωρίστηκε από τους Financial Times ως ο «πιο επιδραστικός ταξιδιώτης στον κόσμο». Το επιχειρηματικό project του «Beautiful Destinations» έχει διακριθεί από το περιοδικό Fast Company ως καινοτόμος εταιρεία στον τομέα της, με 50 εκατομμύρια ακολούθους στα κοινωνικά δίκτυα. 
Η επιδραστικότητά του τονίστηκε και στο εξώφυλλο του Conde Nast-Middle East. O Jeremy Jauncey, ευρέως αναγνωρισμένος για την επιρροή του στον διεθνή τουρισμό και την ένθερμη υποστήριξή του στον βιώσιμο τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας, με την βαθιά διορατικότητά του στις αναπτυσσόμενες τουριστικές τάσεις εντός της περιοχής MENA, καθίσταται σημαντικός ηγέτης σκέψης στην βιομηχανία.
Oι ειδικές γνώσεις του Jeremy Jauncey έχουν ζητηθεί σε κορυφαία συνέδρια όπως το World Travel Market, το WTTC’s Global Summit και το Skift Global Forum. Η αφοσίωσή του στη περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προστασία της φύσης εκτείνεται στον ρόλο του πρέσβη του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής. Η επιδραστική φωνή του έχει επίσης αντηχήσει μέσω των δεσμεύσεών του με τα Ηνωμένα Έθνη, απευθυνόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την Σύνοδο Κλιματικής Δράσης του ΟΗΕ.

Γιάννης Καρακάσης
Βασίλης Κυρίτσης
Μιχάλης Παρεδράκος
Κατερίνα Κατώπη
Jeremy Jauncey

10:15

Προσέλευση

10:50

Έναρξη, Καλωσόρισμα στο 1o Greece Talks

Ανδρονίκη Κολοβού - Φώτης Τσιμέλας

11:00

Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας
και Πώς δημιουργείται ένας προορισμός

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός
Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος T.E.MEΣ Α.Ε.
Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος AEGEAN
Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development

Συντονισμός: Αντώνης Σρόιτερ, δημοσιογράφος

12:10

Το αποτύπωμα του Τουρισμού
στην Ελληνική Οικονομία

Kωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών
Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού
Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη,  Διευθύνουσα Σύμβουλος Grecotel
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

Συντονισμός: Στεφανία Σούκη, δημοσιογράφος, Γιώργος Ευγενίδης, δημοσιογράφος

12:50

Η Ελλάδα και οι διεθνείς τάσεις
στον Τουρισμό

 Γιάννης Ρέτσος, Διευθύνων Σύμβουλος & Co Owner, Electra Hotels & Resorts
Βασιλική Μαυροκέφαλου, Director Market Management, Expedia Group
Raul Levis, General Manager, Mandarin Oriental Costa Navarino

Συντονισμός: Κώστας Παναγάκης, Principal Travelworks

13:30

Η παγκόσμια κουλτούρα
της Κρήτης

Σταύρος Αρναουτάκης,
Περιφερειάρχης Κρήτης

13:40 - 14:30

Break

14:35

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο:
Ανανεώνοντας τη μουσειακή εμπειρία

Αννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου,
Γενική Δ/ντρια Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

14:45

Το Μουσείο Uffizi ως ένα ευρωπαϊκό
μουσειακό case study

Eike Schmidt,
Δ/ντής Mουσείου Φλωρεντίας, Galliere degli Uffizi

14:55

H σημασία του Πολιτισμού
στον Τουρισμό

Αννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου,
Γενική Δ/ντρια Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Eike Schmidt,
Δ/ντής Mουσείου Φλωρεντίας, Galliere degli Uffizi

Συντονισμός: Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος

15:15

Η έμπνευση πίσω από
τον φωτισμό της Ακρόπολης

Ελευθερία Ντεκώ,
Lighting Designer

15:25

Interior Design και Eλληνικότητα

Βαγγέλης Μπόνιος,
Ιnterior designer

15:35

Πώς θα κτίσουμε χωρίς να χαλάσουμε:
Αυθεντικότητα και Συμβίωση

Θωμάς Δοξιάδης,
Αρχιτέκτονας, Founder doxiadis+

15:45

Τουρισμός και «πράσινες» μετακινήσεις

Ανδρέας Ταπραντζής,
Διευθύνων Σύμβουλος AVIS Greece

15:55

Τουρισμός και κλιματική αλλαγή

Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος,
Founder & Managing Director, DCarbon

16:05

Το ελληνικό εστιατόριο ως «όχημα» Τουρισμού

Αρης Βεζενές,
Σεφ, Founder Green Garlic Management

16:15

Η ταυτότητα του ελληνικού κρασιού

Γιάννης Καρακάσης,
Master of Wine, 50 Great Greek Wines Founder

16:25

Το ελληνικό fine-drinking

Βασίλης Κυρίτσης,
Bartender, Co Οwner The Clumsies, Line

16:35

Η Τεχνητή Νοημοσύνη
στο μέλλον του Τουρισμού

Μιχάλης Παρεδράκος,
Communication & Brand Strategist, Choose

16:45

Social media
και τουριστικοί προορισμοί

Κατερίνα Κατώπη,
Entrepreneur
Jeremy Jauncey,
Founder & CEO, @beautifuldestinations, @beautifulhotels

17:30

Λήξη συνεδρίου